Jymyä ja iloa yhdessä liikkuen!

Kokkolan Jymyssä kokoontuu yli 400 tanssijaa, voimistelijaa, jumppaajaa ja temppuilijaa ympäri Kokkolan eri saleja lähes jokaisena iltana viikossa. Koulutetut ja innostuneet ohjaajat takaavat lennokkaat harjoitukset joka kerta.Perheliikuntaryhmät, vauvajumppa sekä taaperojumpat keräävät joukkoonsa innokkaita äitejä ja isiä perheen pienimpien kanssa, satujumpassa aloittavat jo pienet tanssijoiden alut ensi askeliaan oman harrastuksen parissa.

Harrasteryhmät kokoontuvat kerran viikossa opettelemaan koreografioita, tanssitekniikkaa ja pitämään yllä hyvää kuntoa yhteistä hauskaa ja esiintymisiä unohtamatta.Kokkolan Jymyn kilparyhmät niittävät mainetta ja kunniaa ympäri Suomen järjestettävissä TUL:n ryhmätanssin ja showtanssin mestaruuskilpailuissa sekä Voimisteluliiton alue- ja valtakunnallisissa Show-tapahtumissa. Kilpaohjelmia harjoitellaan useamman kerran viikossa.

Aikuisten ryhmät jatkavat vahvaa perinnettä Kokkolan Jymystä koko perheen liikuttajana vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Joka keväinen liikuntanäytös on Jymyn voimanponnistus, jossa pääsee ihastelemaan vuoden aikana opittuja taitoja. 

 

Voimistelujaoston jäsenet v. 2023

 

 

Puheenjohtaja Pirjo Urpilainen puh. 040-7567745, 040-5580336
Varapuheenjohtaja Lilja-Aino Oikarinen puh. 050-3061970
Sihteeri Sanna Vähäkangas puh. 040-8486218

Anni Urpilainen
Anni Mantela
Kaisa Urpilainen
Pauliina Malherbe
Pirjo Hirvi
Maria-Liisa Tuomisto

 

Kokkolan Jymyn voimistelujaoston toimintalinja

 Voimistelujaoston visio  (pdf-tiedosto) >>

 Voimistelujaoston arvot  (pdf-tiedosto) >>

 

Toimintaympäristö

Seuramme pyrkii tarjoamaan jumppa- ja tanssitoimintaa tasapuolisesti eri kaupunginosissa. Huomioon ottaen tietenkin kaupungin salitilat.
 

Ryhmien muodostaminen

Voimistelujaoston alaiset liikuntaryhmät muodostetaan pääasiassa iän mukaan. Ryhmien jäsenten ikä vaihtelee n. 1-2v.  Pienten lasten ryhmissä esim. perheliikunnassa ja aikuinen-lapsi-ryhmissä ikäerot voivat olla suurempia.
 

Osallistumismaksut

Kokkolan Jymyssä harjoitusmaksut pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena, jotta perheiden taloudellinen tilanne ei olisi este lapsen liikuntaharrastukselle. Tarpeen vaatiessa teemme yhteistyötä Kokkolan kaupungin sosiaalitoimen sekä eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, jotta turvaamme syrjäytymisvaarassa olevan perheen ja lapsen liikunta- harrastuksen.


Eri-ikäisten lasten ja nuorten harjoitusmäärät


Alle 12-vuotiaat harrastajat harjoittelevat kerran viikossa. Kilparyhmät voivat harjoitella useamman kerran.
Seuran joukkueet osallistuvat TUL:n ja Voimisteluliiton kilpailuihin ja muihin tapahtumiin.
Joukkueet esiintyvät myös oman seuran näytöksissä ja juhlissa sekä pyydettäessä tarjoavat ohjelmanumeroita erilaisiin tilaisuuksiin.


Jymyn voimistelujaosto kannustaa päihteettömään elämäntapaan


Kokkolan Jymyn voimistelujaosto pyrkii kaikissa toiminnoissaan opettamaan ja korostamaan raittiita elämäntapoja. Ohjaajat ja muut seuran aikuiset ymmärtävät vastuunsa toimiessaan lapsille ja nuorille mallina ja esimerkkinä. Siksi kaikki jaoston matkat ja tilaisuudet ovat päihteettömiä.


Talkootyö


Kokkolan Jymyssä elää vahva talkooperinne. Myös voimistelujaoston jäseniä aktivoidaan heti nuoresta talkootoimintoihin.


Ohjaajien koulutuksesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen


Jaosto tarjoaa koulutusta ilmaiseksi kaikille ohjaajilleen, jotka sitoutuvat ohjaustyöhön vähintään kahdeksi vuodeksi.  
Ohjaajille järjestetään säännöllisesti tapaamisia, joissa yhteisesti tai yksilöllisesti tuetaan ohjaustyötä. 
Ohjaajille tarjotaan myös virkistystoimintaa, joka tukee yhteisöllisyyttä.


Seuran ja jaostojen välinen yhteistyö


Voimistelujaosto tekee yhteistyötä tarpeen mukaan myös seuran muiden jaostojen kanssa.


Toiminta suhteessa yhteistyökumppaneihin  


Voimistelujaoston jäsenet pyrkivät aktiivisesti kehittämään nais-ja perheliikuntaa. Jaoston jäsenet ovat monipuolisesti verkottuneet.