Kokkolan Jymyn lauantaina (4.1) järjestelyt penkkipunnerruskilpailut saivat hienon huipentuman

Luotu: 12.01.2020

 

Kokkolan Jymyn lauantaina (4.1.2020) järjestetyt penkkipunnerruskilpailut saivat hienon huipentuman, kun järjestävän seuran Tiina Voho punnersi varusteilla ennätyksensä 125,5 kiloa. Tulos on 40-vuotiaiden naisten 84 kilon sarjan uusi Suomen ennätys.

Tiina Voho oli tyytyväinen ennätyksen syntyyn. Hän paransi omaa henkilökohtaista ennätystään peräti kahdeksan kiloa.

Oulussa asuva Voho on kilpaillut penkkipunnerruksessa ja voimanostossa vuodesta 2016 alkaen. Reilu vuosi sitten hän päätti siirtyä Haukiputaan Voimasta Kokkolan Jymyyn.

-Halusin kehittyä ja saada valmennusta. Jymyn valmentaja Mats Finne on valmentanut minua siitä lähtien.

Ilman valmentajaa aiemmin harjoitellut Voho on tyytyväinen Finnen oppeihin.

-Hän osaa kannustaa ja saa urheilijan luottamaan omiin kykyihinsä, 46-vuotias ja kahden alakouluikäisen pojan äiti Tiina Voho kiittelee.

Tiina Voho harjoittelee Finnen laatiman ohjelman mukaan viisi kertaa viikossa. Kokkolassa hän käy säännöllisesti kerran tai kahdesti kuukaudessa.

-Lähetän harjoituksista videoita, joita Finne saa analysoida, Oulun kaupungilla vs. sosiaalityöntekijänä ikäihmisten palvelukeskuksessa työskentelevä Voho kertoo.

Tiina Voho innostui saliharjoittelusta nelikymppisenä alaselän vaivojen vuoksi.

-Olin harrastanut nuoruudessani pesäpalloa, hiihtoa, yleisurheilua ja ringetteä. Kolmekymppisenä kunto alkoi rapistua, Voho kertoo.

Salilla harjoittelu tuotti toivottua tulosta ja hän huomasi edistyvänsä. Kova kilpailuvietti vei naisen nopeasti kisoihin ja SM-tasolle. Kahden vuoden harjoittelun jälkeen Tiina Voho voitti ikäluokkansa klassisen penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuden Ylitorniolla 87,5 kilon tuloksella.

Vaikka penkkipunnerrus on naisen vahvin laji, niin hän harjoittelee myös voimanoston muita lajeja. Viime marraskuussa hän voitti Ylitorniolla 40-vuotiaiden 72 kilon sarjassa klassisen voimanoston SM-hopeaa 347,5 kilon yhteistuloksella. Kolme viikkoa myöhemmin hän voitti Pornaisissa varusteilla penkkipunnerruksen SM-kultaa 110 kilon tuloksella.

Jymyn kisoissa kokkolalaiset tekivät muitakin hyviä tuloksia. Klassisella tavalla nostanut Jymyn Janika Kivelä voitti 40-vuotiaiden naisten 57 kilon sarjan 65 kilon ennätystuloksellaan. Ennätykseensä ylsi myös seurakaveri Suvi Jokinen, joka voitti saman ikäluokan 72 kilon sarjan 67,5 kilolla.

23-vuotiaiden 84 kilon sarjassa kilpaillut Jymyn Sofie Sällinen punnersi klassisella tavalla 90 ja varusteilla 110 kiloa, jotka ovat hänen ennätyksiään.

Nordic Powerin Juha-Matti Kaunisto voitti miesten 93 kilon sarjan 170 kilon ennätystuloksellaan. 70-vuotiaiden miesten 120 kilon sarjassa Lohtajan Veikkojen Mikko Seikkula punnersi voittotulokseksi 150 kiloa.

 

Kuva/teksti: Seppo Järvelä