Jymylle kolme pronssia EM-lavalta

Luotu: 18.10.2018Kokkolan Jymyn Anette Tunkkari sijoittui pronssille varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailuissa Luxemburgin Hammissa perjantaina. 63 kilon naisten avoimessa luokassa nostanut Tunkkari sai rautaa ylös 137,5 kiloa, joka on uusi Suomen ennätys. Entinen painoluokan Suomen ennätys 125,5 kiloa oli joensuulaisen Maria Hakulisen nimissä. Tunkkari on tyytyväinen nostoihinsa ja mitaliin. Hän myöntää jännittäneensä ennen kilpailua uuden penkkipaidan toimivuutta.  -Onnistuin tavoitteissani. Sain Suomen ennätyksen nimiini ja pääsin mukaan mitalikamppailuihin, Tunkkari iloitsee.
Anette Tunkkari nosti ensimmäisellä kierroksella 130, toisella 135 ja kolmannella 137,5 kiloa. Kaikki nostot hyväksyttiin 3-0 tuomariäänin.

Jymyläinen oli toisen kierroksen jälkeen neljäntenä Itävallan Bianca Wienroiteherin kanssa, joka oli punnituksessa Tunkkaria kevyempi. Viimeinen onnistunut nosto ratkaisi mitalin Tunkkarille.
Valmentaja Mats Finnen mukaan Tunkkari olisi voinut laitattaa viimeiseen nostoon vieläkin isommat raudat.
-Näissä kilpailuissa kamppailtiin sijoituksista. Tärkeää oli varmistaa mitali tiukassa tilanteessa, Finne muistuttaa.
Mestaruuden voitti Venäjän Anna Birzhevaja tuloksella 170. Hopealle nosti Saksan Sonja-Stefanie Krüger 142,5 kilolla.

Julianna Löllö nosti pronssille 23-vuotiaiden naisten 72 kilon sarjassa. Hän punnersi 130 kiloa, joka on uusi Suomen ennätys. Entinen ennätys parani 4,5 kiloa.
Löllö aloitti kilpailun 127,5 kilosta, joka epäonnistui. Toisella hän sai raudat puhtaasti ylös. Kolmannella nousivat uudet 130 kilon SE-lukemat.
Nivalassa asuva Löllö osallistui nyt uransa viidensiin arvokilpailuihin. Nämä kilpailut olivat hänelle viimeiset 23-vuotiaiden ikäluokassa. 

Pronssille nosti myös miesten 40-vuotiaiden 93 kilon sarjassa kilpaillut Jani Sundholm. Hän punnersi rautaa ylös 135 kiloa. Sundholmin kilpailu alkoi epäonnistumisilla.
-Ensimmäinen nosto 135 kilosta nousi ylös hyvin, mutta lähdin punnertamaan ennen tuomarin merkkiä ja nosto hylättiin, Sundholm kertoo.
Sundholm arvelee kuulleensa merkin väärin. Ilmeisesti ääni tuli läheisestä lämmittelytilasta. Se johti harmilliseen sekaannukseen.
Toisella kierroksella kokkolalaisen takamus irtosi penkistä ja nosto hylättiin.
-Kolmannella nostolla otin varman päälle ja se hyväksyttiin 3-0.
Jymyläinen on tyytyväinen mitaliin.
-Olisi ollut mukava lähteä haastamaan kärkikaksikkoa, mutta se olisi vaatinut täydellisen onnistumisen. Nyt ei jäänyt mahdollisuutta siihen, Sundholm toteaa.  

 

Teksti: Seppo Järvelä