Reilun vuoden kova harjoittelu toi SM-mitalin Hanna-Leena Kivijärvelle

Luotu: 03.04.2018

Perholainen Hanna-Leena Kivijärvi yllättyi puolitoista viikko sitten saavuttamastaan pronssista klassisen voimanoston SM-kilpailuista Ylöjärveltä.

 

-Olin tilaston viides 385 kilon yhteistuloksella. Suunnittelin, että 400 kiloon pitää päästä, 84 kilon sarjassa kilpaileva Kivijärvi kertoo.

Kivijärvellä oli tuntuma, että hyvänä päivänä voisi 410-415 kiloa olla mahdollista. Harjoitukset olivat sujuneet hyvin ja tekniikka oli kunnossa.

-Sain kilpailussa kahdeksan onnistunutta nostoa. Vain penkkipunnerruksen yksi nosto hylättiin. Asento ei ollut hyvä.

Perholainen teki kaikissa kolmessa lajissa ennätyksensä. Jalkakyykystä nousi rautaa 142,5 ja penkistä 82,5 kiloa. Maastavedon kova tulos 187,5 kiloa nosti Kivijärven pronssille.

-Maastaveto on vahvin lajini.  Siitä tykkään eniten.

 

Hanna-Leena Kivijärvi innostui voimanostosta viime vuoden alussa. Hän oli lukenut Perhonjokilaakso-lehdestä jutun veteliläisestä Anette Tunkkarista, joka harjoitteli ja kilpaili voimanostossa. 

-Ajatus kilpailemisesta oli ollut minullakin mielessä, mutta Anette antoi kipinän, Kivijärvi kiittele.

Häntä rohkaisi esimerkki siitä, että Tunkkari on pystynyt sovittaman maatalon perheen arkeen harjoittelun ja kilpailemisen.  Hän tuumasi, että nyt yli kolmikymppisenä on viimeinen hetki aloittaa.

Voimailusali oli naiselle entuudestaan tuttu. Hän oli käynyt salilla harjoittelemassa omaan tahtiin pysyäkseen kunnossa.

-Otin sitten yhteyttä Mats Finneen, josta tuli valmentajani. Toukokuussa liityin Kokkolan Jymyyn, Kivijärvi kertoo.

 

Aviomies rakensi kotitilan vanhaan navettaan kuntosalin, jossa on hyvä harjoitella. Ensimmäisiin kilpailuihin Kivijärvi osallistui viime vuoden syyskuussa Kokkolassa.

-Oli se aika jännittävää. Sillä lailla varovasti nostin, että saan kaikki nostot onnistumaan. Näin kilpailuista jäi hyvä fiilis jatkoon.

Kokkolan kilpailujen yhteistulos oli 355 kiloa, joka parani Pietarsaaren kilpailuissa 375 kiloon. Pornaisissa joulukuussa järjestetyissä SM-kilpailuissa yhteistulos nousi 385 kiloon. Se riitti seitsemänteen sijaan.

-Odotukset oli paremmasta. Epävarmuus kyykyssä söi lopputulosta. Tekniikka petti ja jäin kyykyssä 135 kiloon.

 

Kivijärven perheellä on Perhon Peltokankaalla maitotila, jota Hanna-Leena hoitaa yhdessä miehensä Ernon kanssa.  Perheeseen kuuluvat myös 8-vuotias Miro ja 5-vuotias Jimi.

Ernon eläkkeellä olevat vanhemmat auttavat tilan töissä ja lastenhoidossa.

-Eläinmäärä on 150-160 nuorkarjan kanssa, joista lehmiä on 90, Kivijärvi kertoo.

 

Harjoittelu sujuu hyvin omalla kuntosalilla, jossa on monipuoliset laitteet. Valmentajan luona Kokkolassa hän käy noin kerran kuukaudessa ja ennen kilpailuja.

-Harjoittelen viisi kuusi kertaa viikossa. Se on tosi kovaa työtä.

Kivijärven mielessä on jo vuoden päästä käytävät SM-kilpailut.

-Kisat ovat päätavoitteeni. Haluan olla silloin kunnossa. Tavoitteeni on vetää maasta 200 kiloa.

 

Kuvat & Teksti Seppo Järvelä