Satavuotias TUL suuntaa toimintansa tulevaisuuteen!

Luotu: 02.02.2019

 

Liiton perustamispaikassa allekirjoitettiin historiallinen jatkosopimus

 

TUL on perustettu sata vuotta sitten Helsingissä Koiton raittiusyhdistyksen talon salissa 26.1.1919. 

 

Lauantaina 26.1.2019 liiton perustamiseen ja myötävaikuttamiseen osallistuneet seurat allekirjoittivat samassa salissa tulevaisuuteen suuntaavan jatkosopimuksen. Tämän asiakirjan allekirjoitus antoi pontevan lähtölaukauksen liiton 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin, joita on vuoden aikana ympäri Suomen maan reippaasti yli kaksisataa. Juhlapäivänä avattu kymmenosainen historianäyttely ja videoesitys on esillä lähes näissä kaikissa tapahtumissa.

 

Koiton talon salissa sopimusta oli allekirjoittamassa kolmenkymmenenneljän seuran valtuuttamana kuusikymmentäkaksi edustajaa, kaikkiaan tässä historiallisessa 100-vuotisjuhlakokouksessa oli paikalla 122 henkilöä. TUL:n Pohjanmaan piirin alueelta paikalla olivat Kokkolan Jymy, Laihian Kimmo, Lapuan Ponnistus, Pietarsaaren Into, Seinäjoen Sisu ja Vaasan Kiisto.  TUL:n Pohjanmaan piirin 100 v  juhlat järjestetään maaliskuun 9. päivänä Vaasassa. Juhlapuhujana on kansanedustaja Jutta Urpilainen. 

 

Pohjanmaanpiirin edustajat saivat ihailua osakseen, sillä Lapuan Ponnistuksen Valtteri Kylkisaloja Seinäjoen Sisun Taija Luoma ja Annemari Keltamäki olivat nuorimmat sopimuksen allekirjoittajat Laukkosken Taimen Miika Tuomisenkanssa. Pohjanmaan alueen seuroissa on peräänkuulutettu hallittua sukupolvenvaihdosta. Nuorille on annettava mahdollisuuksia ja vastuuta totesivat paikalla olleet piirin puheenjohtaja Ari Tuurinmäki ja toiminnanjohtaja Jarkko Tenkula.

 

Allekirjoitetussa sopimuksessa seurojen valtuuttamat henkilöt lupautuvat olemaan jatkossakin edistämässä ja toteuttamassa Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n, sen alueiden ja piirien sekä liiton jäsenseurojen välistä liikunta-, urheilu- ja yhteistoimintaa.

 

Suomen urheiluhistorian harvinaisen ja arvokkaan 100-vuotisjuhlakokouksen avaajana ja puheenjohtajana toimi TUL:n kunniapuheenjohtaja Matti Ahde, jatkosopimuksen varmentajina tähän asiakirjaan nimensä kirjoittivat myös liiton takavuosien puheenjohtajat Kalevi Olinja Sirpa Paatero.

 

(Kuvassa Jymyn varapuheenjohtaja Tapio Minkkinen ja hallituksen jäsen Maria-Liisa  Tuomisto allekirjoittavat jatkosopimusta.)

 

Kuvat: TUL / Salla Virtanen

 

https://www.flickr.com/photos/155351896@N06/albums/72157678111513468

 

Teksti:

Hannu Kiminkinen, 100 v. järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja

0500 279 926

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jarkko Tenkula, Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja

0443 555 919

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.