Kokkolan Jymyn voimistelujaoston kevätterveisiä

Luotu: 21.05.2018

Kokkolan Jymyn voimistelujaoston työntäyteinen kevätkausi päätettiin harrasteryhmien osalta jo helatorstaina olleisiin hienoihin kevätnäytöksiin, joissa seuran eri-ikäiset harraste- ja kilparyhmät esittivät taidokkaita näytteitä, siitä mitä saleilla on lukuvuoden aikana opittu.

Kilparyhmät harjoittelevat vielä aktiivisesti Voimisteluliiton valtakunnalliseen Lumo-tapahtumaan, joka pidetään Turussa 8.6. Jymystä osallistuu tapahtumaan lähes 60 kilpailijaa.

Vaikka kesäloma kohta kaikille koittaakin, niin näin keväällä valmistaudutaan jo tulevaan syksyyn. Neljä Jymyn ohjaajaa on käynyt  pitämässä liikuntatuokioita päiväkodeissa ja suunnittelemassa mahdollisia yhteistyökuvioita. Toukokuussa varataan myös syksyn salivuorot kaupungilta, päätetään ryhmien ohjaajat, tilataan voimistelupasseja ym. materiaaleja ja toukokuussa on myös hyvä aika kouluttaa ohjaajia.

Kokkolan Jymy kouluttaa ahkerasti ohjaajiaan. On nk. ulkoista koulutusta ja sisäistä koulutusta. Ohjaajat osallistuvat mm. Voimisteluliiton, TUL:n ja Keplin koulutuksiin.  Välillä järjestetään myös omia koulutuksia.

Tänään maanantaina Jymyn ohjaajia oli kouluttamassa Jymyn oma joukkuevoimisteluvalmentaja, lasten fysioterapeutti Pauliina Malherbe. Koulutus oli jaettu kahteen osaan. Alle 10-vuotiaiden ohjaajien aiheena oli lasten motorisen kehityksen tukeminen ja sen huomioiminen tuntien suunnittelussa, ohjaamisessa sekä liikkeiden korjaamisessa. Yli 10-vuotiaiden ohjaajat saivat tietoa fyysisestä valmennuksesta, oikeiden tekniikoiden ohjaamisen tärkeydestä ja sen huomioimisesta harjoittelussa. Koulutuksessa painotettiin myös terveydellisten näkökulmien huomioon ottamista, kun suunnitellaan koreografioita.

Koulutusta jatketaan elokuussa ennen jumppakauden alkua.

Kokkolan Jymyn syyslukukausi käynnistyy 3.9.2018. Uusien jumppareiden ilmoittautuminen alkaa 20.8. kotisivujen kautta www.kokkolanjymy.fi

Hyvää ja liikunnallista kesää kaikille!

 

Satu Ellilä ja Emma Fagernäs kävivät pitämässä liikuntatuokioita Ulkometsän päiväkodissa.

 

 

Jymyn harrasteryhmien ohjaajat aloittelemassa koulutusta fysioterapeutti Pauliina Malherben johdolla.